in

Один з десяти працівників в Італії працює нелегально

За даними Національного інституту статистики один з десяти працівників в Італії працює без укладення робочого контракту.

Такі працівники не можуть користуватися соціальним захистом, передбаченим законом, зокрема мати відповідні зарплату, робочий графік, оплачувану відпустку чи лікарняні. Національний інститут статистики нарахував два мільйони нелегальних робітників. Їх кількість залишається стабільною, протягом останніх двох років, незважаючи на економічну кризу. Нелегальна праця найбільш розповсюджена у галузі домашнього господарства, де за оцінками лише 50 відсотків працівників зайняті офіційно; у сільському господарстві їх є 40 відсотків.

Італія не в змозі викорінити це явище, незважаючи на суворі заходи покарання, зокрема через недостатній контроль у порівнянні із масштабами явища. Соціальна незахищеність передусім вражає іммігрантів, зайнятих в секторах ризику. Затиснуті в лещата шантажу роботодавців та імміграційних законів, сотні тисяч нелегальних іммігрантів працюють в Італії без робочого контракту.

 

Ельвіо Паска,

переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчани – не виборці?

Митники затримали італійський BMW який був у розшуку