in

Папа Римський заступився за нелегальних мігрантів Італії

Папа Римський Бенедикт XVI закликав італійців поважати права нелегальних мігрантів. Заява стала реакцією на хвилю насильства проти африканців, які працювали на фермах на півдні Італії. 9-10 січня поліція евакуювала сотні африканців із міста Розарно в регіоні Калабрія, у сутичках отримали ушкодження близько 70 людей.
Папа Бенедикт звернувся до італійців: “Імігрант – це людина, яка відрізняється лише тим, звідки вона походить, своєю культурою і традиціями. Це людина, яку треба поважати, з правами і обов’язками, і її треба поважати особливо з точки зору працевлаштування, де є спокуса експлуатації”. Папа додав: “Ми маємо дійти до серця цієї проблеми, до питання важливості людини. Насильство ніколи не мусить бути засобом вирішення суперечностей”.

Тим часом, як пише журналіст Джузеппе Балдессарро у газеті La Repubblica, всі мігранти охоплені страхом. У містечку Розарно, де стався інцидент, їх від тисячі до півтори – крім вихідців з Африки, є болгари, українці, румуни. “Ми всі налякані, якщо так буде продовжуватися, ми поїдемо звідси”, – сказав журналісту один з мігрантів, що живе на околиці Розарно.

За словами Дж. Балдессарро, це не сезонні робітники, вони живуть і працюють тут роками. Вони перевезли сюди сім’ї, мають дітей. Умови їхнього життя кращі, ніж там, де жили постраждалі африканці, однак, за словами журналіста, це не “інтеграція”, а просто інша сторона місцевої імміграції.

http://www.zaxid.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Україні відома ювелірна марка продавала контрабандне золото

Свято духовності в Сан Дона