in

Починається прийом заяв на роботу в Італію за декретом флуссі

Заяви на приїзд на роботу в Італію за декретом флуссі почнеться із 24 квітня 2019 року.

Починається прийом заяв від сезонних робітників, громадян країн що не входять до ЄС, які бажають працевлаштуватися в Італії на підставі Указу про потоки-2019 (Декрету флуссі), про це повідомляє портал Іноземці в Італії.


Подання онлайн-заявок триватиме до 31 грудня 2019 р. Його можна зробити через веб-сайт Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також: Вийшов декрет флуссі 2019. Для українців виділено окремі квоти

Сезонні роботи

Декрет флуссі затвердив приїзд 18 тисяч сезонних працівників із України Албанії, Алжиру, Боснії та Герцеговини, Кореї (Республіки Корея), Кот-д’Івуара, Єгипта, Сальвадору, Ефіопії, Македонії, Філіппін, Гамбії, Гани, Японії, Індії, Косово, Малі, Марокко, Маврикію, Молдови, Чорногорії, Нігеру, Нігерії, Сенегалу, Сербії, Шрі-Ланки, Судану, Тунісу.

Початок прийому заявок затверджено на середу, 24 квітня. Зробити це можуть роботодавці  сезонних працівників, із країн що не входять до ЄС.

Risultati immagini per decreto flussi 2018

Читайте також: Декрет флуссі-2019. Як подати заяву на приїзд на роботу в Італію

Найбільші можливості для працевлаштування надають сільське господарство та туристичний сектор.Робочих рук потребують великі сільськогосподарські кампанії, які пропонують роботу по збору фруктів і овочів, вирощування квітів, виробництва вишуканих вин, та зайнятість на тваринницьких фермах. Загалом, в сільському господарстві в Італії зайнято 345 тис. іноземних працівників.

Конвертування дозволу на проживання
Декрет флуссі також передбачає 4750 квот, що дозволять конвертувати тип дозволу на проживання із сезонної роботи на дозвіл на проживання для найманої роботи.

Це дозволить багатьом організаціям легалізувати відносини зі своїми іноземними працівниками, які були зайняті на сезонних роботах у попередні роки.

Останні зміни Закону про імміграцію спростили процес конвертування пермессо. Іноземці, що мають багаторічний дозвіл на проживання для сезонних робіт можуть бути прийняті на роботу на основі «мовчазної згоди».

Щоб обміняти тип свого дозволу на проживання, іноземцю достатньо легально приїхати в Італію із дозволом на проживання для сезонних робіт хоча б один раз протягом останніх п’яти років.

Підготувала Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дебати між Зеленським та Порошенком: що відомо

New York Times: Телевізійний персонаж балотується у президенти? Безумство!