in

Українці отримуватимуть закордонні паспорти старого зразка

Через нестачу фінансування Україна буде продовжувати видавати закордонні паспорти старого зразка, повідомила прес-служба МЗС.

У Держбюджеті на 2009 рік на виробництво закордонних паспортів нового типу планувалося виділити 4 млн. 372,9 тис. грн. “Ця сума є мінімальною для здійснення першочергових заходів щодо впровадження згаданої системи оформлення паспортів нового зразка”. Однак насправді виділено було всього 281,7 тис. грн., Тобто 6,5% від необхідної суми, що фактично робить неможливим перехід на оформлення паспортів нового зразка.

За даними МЗС, до недавнього часу зарубіжні дипустанови при оформленні паспортів використовували залишки бланків паспорта зразка 1994 року (з вклеєною фотографією) з числа 97 тисяч, надрукованих відповідно до урядової постанови 2007 року. Проте, “при щорічній потребі МЗС та закордонних дипломатичних установ України в 40-45 тис бланків паспорта, в даний час у розпорядженні МЗС і ЗДУ практично не залишилося бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон зразка 1994 року”, – йдеться в офіційному коментарі МЗС .

“У такій ситуації, вже в кінці 2009 року закордонні дипломатичні установи втратили практичну можливість видавати паспорти для виїзду за кордон громадянам України, що є прямим порушенням їх прав”, – пояснює МЗС.

Виходячи з цього МЗС звернулося до Кабміну, який окремими постановами (N 1184 від 29 жовтня 2009 року і N 191 від 17 лютого 2010 року) ухвалив рішення про одноразове виготовлення бланків старого зразка кількості 50 тис шт. “Міністерство закордонних справ виходить з того, що реалізація цього рішення дозволила б в максимально повному обсязі забезпечити інтереси громадян України, і далі буде підтримувати його виконання”, – говориться в коментарі.

У цьому контексті МЗС звернулося до Міністерства фінансів з проханням передбачити 8 млн. грн. в бюджеті на 2010 рік за програмою Придбання та обслуговування програмно-технічних комплексів вузлів місцевого рівня Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування.

Як повідомлялося, 12 квітня, Міністерство внутрішніх справ відновило видачу закордонних паспортів громадянам.

korrespondent.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Пропозиції ЦКРУОвI щодо сприяння об’єднавчому руху українців в Італії

Сучасна українська еміграція до Італії та зародження нової української діаспори