in

У Шенгенській зоні розпочався серйозний діалог щодо відновлення кордонів

   Єврокомісія вимагає від уряду Данії пояснень щодо заяви про намір ввести постійний контроль на кордонах із своїми сусідами по ЄС – Німеччиною та Швецією. В Єврокомісії наголошують, що будь-які спроби обмежити свободу переміщень товарів і громадян у рамках ЄС є абсолютно неприйнятними.

Раніше датський уряд меншості оголосив про намір після 10-річної перерви знову ввести постійний контроль на кордонах із Німеччиною та Швецією, аби запобігти проникненню в Данію нелегальних біженців і злочинців. На відновленні контролю удалося наполягти Датській народній партії. Уряд, проте, наголосив, що Данія залишається частиною Шенгенської зони, яка, по суті, гарантує свободу пересування громадян через кордони країн-учасниць.

Голова групи “Прогресивний альянс соціалістів і демократів” в Європарламенті Мартін Шульц (Martin Schulz) звинуватив уряд Данії в популізмі. У інтерв’ю газеті Tagesspiegel він вказав, що проблему припливу біженців з Північної Африки не вирішити на німецько-датському кордоні. М.Шульц наголосив, що введення прикордонного контролю в рамках Шенгенської зони є можливим лише як тимчасовий захід для запобігання конкретної загрози, наприклад, проникнення в країну хуліганів з числа футбольних фанатів. “Неприпустимо, аби уряд будь-якої країни настільки швидко скасовував основні свободи європейських громадян”, – резюмував Мартін Шульц.

Водночас міністр внутрішніх справ ФРН Ханс-Петер Фрідріх (Hans-Peter Friedrich) висловився за введення тимчасового полегшеного прикордонного контролю в рамках Шенгенської зони, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Німецьку хвилю. Перед відкриттям запланованого на 12 травня в Брюсселі позачергового засідання глав МВС 27 країн ЄС Ханс-Петер Фрідріх в інтерв’ю газеті Die Welt наголосив, що “в майбутньому необхідно мати можливість гнучко реагувати на надзвичайну ситуацію у сфері міграції”. Німецький міністр вважає, що тимчасовий прикордонний контроль з урахуванням шенгенських норм врешті-решт призведе лише до розширення свободи пересувань у Європі.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, учора влада Данії висловилися за відновлення митного контролю з Німеччиною та Швецією. За словами датського міністра фінансів Клауса Йорта Фредріксена, нові прикордонні та митні заходи “почнуть діяти через два або три тижні”. Раніше у зв’язку з напливом біженців з Північної Африки тимчасовий прикордонний контроль усередині Шенгенської зони закликали ввести Франція та Італія.

http://www.ukrinform.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Моторошно залишатися із своїми болями на одинці…

Пісня української учасниці Євробачення Міки Н’ютон “Ангел” (ВІДЕО)