in

Часу, відведеного на легалізацію, не продовжуватимуть

   В Італії триває амністія нелегалів, проте численні бюрократичні перешкоди заважають їм отримати дозвіл на проживання. Профспілка CGIL закликає продовжити дію легалізації, передбачаючи її провал. Неясні умови та вимоги до працівників, роблять її недосяжною для більшості працівників.

Проаналізувавши кількість поданих запитів профспілка CGIL зауважила на дуже низьких цифрах, у порівнянні зі тими що передбачалися та направила листа у відповідальні міністерства.

На 03/10/12, тобто за 18 днів від початку та 12 до кінця прийому днів відведених на подачу заяв, їх загальна кількість складає 52.479. На першому місці громадяни Бангладеш (7.019), далі Марокко (6.963), Індія (6.203), Єгипет (5.300). Україна – на п’ятому місці з 4.442 надісланими запитами.

В Італії триває амністія нелегалів, проте численні бюрократичні перешкоди заважають іммігрантам отримати дозвіл на проживання. Профспілка CGIL закликає продовжити дію легалізації, передбачаючи її провал. Неясні умови та вимоги до працівників, роблять амністію неможливою для більшості працівників.

Проаналізувавши кількість поданих запитів після 20 днів від часу, відведеного на подачу заяв, CGIL зауважує на дуже низьких цифрах у порівнянні зі тими що передбачалися та направив листа у відповідальні міністерства.

На 03/10/12, тобто за 18 днів від початку та 12 до кінця прийому запитів, загальна кількість поданих запитів складає 52.479. На першому місці громадяни Бангладеш (7.019), далі Марокко (6.963), Індія (6.203), Єгипет (5.300). Україна – на п’ятому місці з 4.442 надісланих запитів.

Проте Андреа Рікарді, міністр співробітництва в цілях розвитку і інтеграції, у своєму інтерв’ю для Rai News заявив що термін подачі заяв на легалізацію працівників продовжено не буде.

“Ми відвели місячний термін – пояснив міністр – та провели інформаційну кампанію. Можливість легалізувати працівників є до 15 жовтня. Це – виключна можливість, яка не може бути продовжена до безкінечності”.

“Вимоги доступу до працівників та роботодавців – сказав Ріккарді – були визначені в результаті дебатів між різними політичними силами, які підтримують уряд”. Міністр також нагадав про санкції які чекають на роботодавців після завершення легалізації, у випадку використання праці нелегальних працівників.

А тим часом, тисячі нелегалів сподіваються на роз’яснення, чи спрощення вимог до документації що  підтверджує перебування в країні. Закон вимагає подати «довідки, видані державними громадськими органами». Володіти такою документацією – непроста справа для людей, що намагаються бути невидимими для закону.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Легалізація. Спрощено документацію для підтвердження присутності в Італії

В Анцола-делл’Емілія відкрився музей морозива