in

Італійські газети вийшли з білими шпальтами на знак протесту проти закону Берлусконі

11 червня італійська газета La Repubblica вийшла з «білою» першою шпальтою. Таким чином журналісти видання висловили протест проти прийняття закону, що обмежує використання аудіозаписів поліції і накладає штраф на видання, які публікують стенограми цих записів. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

У цей день на першій шпальті La Repubblica розміщений лише плашку «Новий закон позбавляє громадян права на отримання інформації».

До акції проти нововедення долучились й інші італійські ЗМІ, зокрема опозиційна газета L’Unita. А видання Corriere della Sera написало, що день прийняття закону стане «чорним днем італійського правосуддя».

Італійські профспілки закликають журналістів провести національний страйк. Попередньо він його заплановано на 9 липня. Окрім журналістів проти нового закону виступають і чиновники, які вважають, що він заважатиме боротись з корупцією та організованою злочинністю.

Цей закон був внесений урядом Сільвіо Берлусконі і вже пройшов першу стадію затвердження у парламенті. Голова італійського уряду стверджує, що такі нововведення потрібні для захисту недоторканності приватного життя.


«Телекритика»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія вирішила радикально заощаджувати

Останній дзвоник української школи у Римі