in

Італія хоче вийти на пів мільйона щеплень за день

Уряд Італії ставить за мету прискорити темп вакцинації від коронавірусу, щоб в країні щоденно робили пів мільйона щеплень.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Ansa, про це заявив прем’єр Маріо Драгі.

За його словами, такої мети хочуть досягнути “у найближчому майбутньому”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЗАМОВИТИ ВАКЦИНАЦІЮ ДЛЯ ДОГЛЯДАЛЬНИЦЬ В ІТАЛІЇ В РЕГІОНАХ

“Ми працюємо над тим, щоб компенсувати затримку останніх місяців. У перші тижні березня в середньому за день робили 170 тисяч щеплень – і це більш ніж удвічі більше, ніж середній показник попередніх двох місяців. Наша мета – вийти на темп до пів мільйона щеплень за день”, – зазначив Драгі.

За його словами, цьому має посприяти поява четвертої затвердженої вакцини – від фармкомпанії Johnson & Johnson/Janssen, яку розраховують отримати у квітні.

На заваді темпам вакцинації в Італії став не лише загальноєвропейський дефіцит вакцини через затримку поставок, а й через додаткове гальмування у деяких регіонах. Крім того, у регіонах бувають відмінності у тому, кого вносять до пріоритетних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДОГЛЯДАЛЬНИЦІ В ІТАЛІЇ МОЖУТЬ ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД COVID-19 РАЗОМ ІЗ ПІДОПІЧНИМИ

Драгі зазначив, що відмінності між регіонами “важко прийняти” і регіональній владі слід дотримуватися пріоритетів національного плану.

Прем’єр також заявив про необхідність для Італії досягнути автономності у питанні вакцин.

“Ми маємо створити ланцюжок постачання, який не буде вразливим до несподіваних подій або рішень за кордоном. Ми вже почали налагоджувати партнерство з міжнародними компаніями для виробництва вакцин в Італії”, – зазначив він, додавши, що потрібно “посилити надійність ЄС у тому, що стосується вакцинаційної кампанії”.


Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як замовити вакцинацію для доглядальниць в Італії в центральних регіонах

В Італії збирають кошти для повернення в Україну тіла потонулої дитини