in ,

Українці, які перебувають за кордоном можуть отримувати пенсії в Україні?

Згідно з українським законодавством, пенсіонери отримують виплати щомісяця за вказаним у заяві місцем проживання людини в Україні через пошту або установу банків.

Проте за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду України пенсіонерам, які перебувають за кордоном, можуть припинити виплачувати пенсії, якщо інше не передбачено міжнародними договорами.

Читайте також: УКРАЇНСЬКИХ БІЖЕНЦІВ У РИМІ ЗАПРОШУЮТЬ СВІДЧИТИ ПРО ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ В УКРАЇНІ

В Україні розглядають запровадження ще одного виду пенсій: кому додатково платитимуть більше 4 тисяч

Таким чином пенсію перестануть виплачувати протягом всього періоду часу, поки пенсіонер проживає за кордоном.

Біженцям продовжать виплачувати пенсії

Але виплати пенсіонерам припиняти не будуть, якщо людина виїхала за кордон на короткий термін, зокрема, у відпустку, відрядження, або як біженець на декілька місяців.

Також виплати пенсій можуть автоматично перевести з банку на пошту, якщо термін дії банківської картки закінчився. У таких випадках банки сповіщають ПФУ.

Читайте також: БІЖЕНЦІ З УКРАЇНИ МОЖУТЬ ПЕРЕЇХАТИ В ІНШУ КРАЇНУ ЄС? ОСЬ ЩО СЛІД ЗРОБИТИ

Якщо людина не забирає гроші – пенсія не нараховується

Якщо людина не забирає виплати на пошті більше, ніж пів року, то нарахування пенсій може повністю припинитися. Також виплати припинятимуться, якщо пенсіонер не знімає кошти з банківської карти понад рік.

У таких випадках виплата пенсій відновиться лише після особистої заяви пенсіонера. Нараховані гроші, на які пенсіонер має право, проте не отримав з власної вини, виплатяться за минулий час, проте не більше, ніж за три минулі роки. Тоді частина неотриманої пенсії, не більше за 12 місяців, виплачується одразу, а решту суми пенсіонер отримуватиме щомісяця рівними частинами, проте це не перевищуватиме місячного розміру пенсії.

Обговорити новини українців в Італії, можна у групі Facebook Українці в Італії Разом, або на Телеграм-каналі https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 5 Середній: 5]

Італія готується до того, що українські біженці залишаться в країні після закінчення війни

Україна будує стіну на кордоні з Білоруссю