in

Дозвіл на проживання в Італії для підприємницької діяльності в Італії

Його можна отримати перебуваючи у країні походження, або конвертувавши уже наявний дозвіл на проживання в Італії

Приїзд в Італію для підприємницької діяльності регулюється законом  39 від D.P.R. 349/99. У випадку, якщо іноземець уже перебуває на території Італії із різних мотивів (за винятком туризму чи у справах), запит на конвертування дозволу на проживання, можна подавати самостійно, або надавши доручення посередницьким організаціям.

 

Умови та реквізити, якими повинен мати іноземець, для отримання дозволу на проживання для підприємницької діяльності:
•    володіти адекватними ресурсами для відкриття власної справи (Торгово-Промислова палата та відповідні професійні реєстри визначають їх по категоріях типу діяльності);

•    володіти реквізитами передбаченими італійським законодавством для конкретної підприємницької діяльності (за винятком реєстрації у професійні реєстри та ін.);

•    мати у наявності відповідне житло;

•    легальний річний прибуток повинен бути більшим за мінімальний, передбачений зако

ном. До прибутку не враховуються витрати на забезпечення охорони здоров’я (приблизно 9 тисяч євро).
Іноземець, або його довірена особа, повинні подати запит на отримання дозволу на проживання для підприємницької діяльності, у квестуру, документально підтвердивши наявність усіх реквізитів.

Квестура перевірить минуле іноземця та видасть дозвіл на приїзд в країну. Перешкодами цьому можуть бути, наприклад, минула депортація або порушення законодавства у Шенгенській зоні.

Документи, видані квестурою, слід подати у дипломатичне представництво Італії у вашій країні, для отримання в’їздної візи для автономної роботи. Віза видається, якщо квота робочих місць для автономних працівників іще не вичерпалася.

Після приїзду в Італію, громадяни країн з-поза ЄС повинні протягом восьми днів подати заяву на отримання дозволу на проживання для підприємницької діяльності. Його надсилають через поштові відділення на спеціально призначеному наборі бланків.

Адвокат Маша САЛЬАТОРЕ,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Італії вшанували матерів

Кампанія святкує День матері