in

Хто може набути громадянство України за народженням ?

   Коло осіб, які є громадянами України за народженням, встановлено статтею 7 Закону України “Про громадянство України”:

Перелік осіб, наданий у статті 7 Закону є вичерпним. Зазначені особи набувають громадянство України за народженням лише у випадку, якщо народилися 1 березня 2001 року (дата набрання чинності Законом України “Про громадянство України” в редакції від 18 січня 2001 року) і пізніше. Вони стають громадянами України з моменту народження. У кожному з випадків не має значення, перебували батьки особи в шлюбі на момент її народження чи ні.

Умовою набуття особою громадянства України є проживання обох її батьків на законних підставах на території України. Під проживанням в Україні на законних підставах розуміється проживання осіб без громадянства, які мають посвідку на проживання чи тимчасове проживання на території України, або їм надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні. В даному випадку не має значення чи мають згадані особи постійну чи тимчасову прописку.

Чинне законодавство про громадянство передбачає процедуру оформлення набуття громадянства України за народженням. Проте, процедура оформлення набуття громадянства України лише підтверджує цей факт, а громадянство набувається автоматично, в силу Закону.


http://www.ukrconsul.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Хто належить до громадянства України ?

Чи можна поновитися у громадянстві України ?