in

Оренда автомобілів: особливості які важливо знати

Оренда автомобілів — послуга, яка стає все більш поширеною в нашій країні. Але ще багато хто не знають про неї а чули лише поверхово, тому виникає чимало запитань, на які потрібні чіткі відповіді.

Сьогодні взяти в оренду можна багато, навіть автомобіль. Саме ця послуга стає все більш популярною. В Україні це ще молода сфера діяльності, якщо порівнювати з досвідом західних країн. Тому у людей виникає чимало питань щодо оренди автомобілів. Одне з них: які документи потрібно пред’явити? Тут все просто і логічно: водійські права і паспорт. Вони потрібні для того, щоб укласти договір. Вони не потрібні компанії в якості застави. Чи не кожен водій може скористатися послугою, можуть бути встановлені обмеження щодо водійського стажу і віку. У кожної компанії свої умови, оскаржувати які не має сенсу. Прокат автомобілів передбачає укладення договору, в якому обговорюються права і обов’язки сторін.

Особливості оформлення

Клієнт оглядає автомобіль, після чого підписується акт прийому і передачі. У ньому вказуються недоліки та пошкодження транспортного засобу, завдяки чому водій зможе бути впевненим в тому, що машина відповідає умовам договору. Так можна позбавити себе від претензій в процесі здачі автомобіля. Найчастіше для того щоб оформити договір, необхідно залишити заставу, яка повертається після здачі транспортного засобу. Заставна сума залежить від моделі машини.

Якщо ви не знаєте, скільки коштує оренда авто ціни залежать від марки транспортного засобу і терміну, на який воно орендується. Якщо термін не дотримується з неповажних причин, може бути нарахована додаткова грошова сума.

Якщо орендований автомобіль потрапив у ДТП

Попадання в дорожньо-транспортну пригоду завжди призводить до поганих наслідків. Але водії орендованих машин захищені від великих фінансових проблем в більшості випадків краще в порівнянні з іншими учасниками аварії. Це пов’язано з тим, що прокатні автомобілі застраховані. Тому навіть винному водієві не доведеться зіткнутися з великими проблемами, якщо мова, звичайно, не йде про подію, наприклад, зі смертельними наслідками. В договір, який описує прокат автомобілів, включається страховка цивільної відповідальності.

Але на водії лежить відповідальність за автомобіль, при цьому сума відповідальності не вище заставної суми. Винятком є випадки, коли грубим чином порушується законодавство або водій в момент аварії знаходиться в алкогольному сп’янінні.

Звичайно, в цьому випадку про дешеву оренду не ведеться й мови, адже такі ситуації тягнуть за собою серйозні наслідки. Якщо водій невинний, то будь-які грошові питання лягають на винуватця аварії. Будь-який клієнт повинен пам’ятати про правила дорожнього руху і дотримуватися їх, щоб уникнути пригод.

Водієві потрібно пам’ятати, що в разі виникнення аварії необхідно виконувати всі дії, які прописані в договорі. Це означає, що потрібно відразу заявити про те що сталося в ДАІ і виконати вимоги, які передбачені ПДР. Про аварію повинні дізнатися прокатні та страхові компанії. В іншому разі не буде виплачена страхова сума, через що водій буде притягнутий до матеріальної відповідальності.

Як бачимо, при дотриманні всіх умов договору з оренди автомобіля послуга автопрокату принесе тільки користь та позбавить вас від необхідності пересуватись громадським транспортом, зекономивши при цьому ваш час та кошти!

___________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Міжнародний жіночий день: Святкувати чи ні?

Про корисні властивості граната