in

Документи для віз для туризму чи транзиту в Італії

Повний перелік документації, згідно Візового центру Італії в Україні

Risultati immagini per туризм італія
Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

Послугу перекладу стандартних документів можна замовити безпосередньо у Візовому центрі VMS.

Якщо неповнолітньому просять візу у паспорт одного з батьків, дитина повинна бути вписана у цей паспорт З ФОТОГРАФІЄЮ (обов’язково).

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), підписана одним із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Візовому центрі Італії “VMS” або завантажити на нашому сайті.

2. ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ НОВОГО ЗРАЗКА в оригіналі

підписаний громадянином Італії або іноземним громадянином, який легально проживає в Італії та КОПІЯ ПОСВІДЧЕННЯ ЗАПРОШУЮЧОЇ ОСОБИ з її особистими даними та підписом:

• паспорт або внутрішнє посвідчення особи (carta d’identita) для громадян Італії (копія),
• дозвіл на проживання в Італії (permesso di soggiorno) для іноземних громадян (копія).

У випадку надання житла за адресою, яка відрізняється від адреси проживання запрошуючої особи, необхідні документи від запрошуючої сторони на підтвердження права власності чи аренди житла за вказаною адресою (копія).

Для близьких родичів, окрім усього вищеназваного, необхідно надати документ, що засвідчує родинний зв’язок (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження, тощо) в оригіналі та копії.

Для близьких родичів громадян Італії та громадян ЄС – резидентів Італії свідоцтво про шлюб на підтвердження родинних зв’язків повинне бути видане протягом 6 місяців до подання документів на візу.

Для близьких родичів громадян ЄС – нерезидентів Італії свідоцтво про шлюб на підтвердження родинних зв’язків повинне бути апостильоване та видане протягом 6 місяців до подання документів на візу.

АБО
БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ (із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників).

АБО
оригінал і ксерокопію офіційного ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди, орендодавець повинен надати копію свого посвідчення особи.

Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідне бронювання готелів.

3. Оригінал і копія СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ з перекладом.

Якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати документи, які засвідчують зміну прізвища.

Risultati immagini per туризм італія

4. Оригінал і копія НОТАРІАЛЬНОЇ ЗГОДИ

на здійснення дитиною закордонної подорожі на весь період одноразової поїздки з боку того з батьків, хто НЕ супроводжує дитину у поїздці. У разі запиту довготривалої багаторазової візи, вимагається перехресна нотаріальна згода на виїзд дитини від обох батьків на весь період запиту візи.

У згоді на виїзд повинно бути зазначено:
• що дитина виїжджає за кордон в Італію,
• дати поїздки,
• дані супроводжуючої особи згідно внутрішнього паспорта .

Якщо віза дитині запитується в закордонний паспорт матері/батька, дані дитини повинні бути вписані в цей паспорт обов’язково з фотографією.

З 1-го жовтня 2013 року НЕ ПОТРІБЕН АПОСТИЛЬ на нотаріальній згоді на здійснення дитиною туристичної поїздки в Італію, ЛИШЕ ЯКЩО ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД ОФОРМЛЕНО В УКРАЇНІ.

У випадку відсутності одного з батьків замість дозволу на виїзд дитини від нього необхідно надати ІНШІ АКТИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СТАНУ в оригіналі та копії:

• якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати відповідне рішення суду, дійсне протягом 6 місяців з дати видачі;
• Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається витяг (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;
• Якщо один із батьків помер, необхідно надати свідоцтво про смерть.

5. КОПІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ батька та матері, які дають згоду на виїзд дитини за кордон.

Risultati immagini per туризм італія

6. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

• завірена печаткою ДОВІДКА з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях), дійсна протягом одного місяця.

7. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії (з боку батьків, або супроводжуючої особи):

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника та номера картки. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;
АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяця) з банку із указанням залишку на поточному некартковому банківському рахунку, дійсна протягом щонайменше 3 останніх місяців, та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;
АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ;
AБО
оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria);
АБО
НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

Risultati immagini per туризм італія

8. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

в оригіналі та копії, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на запланований термін дії візи + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі.
 
9. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:
• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

10. ДОКУМЕНТИ СУПРОВОДЖУЮЧОЇ ОСОБИ

Якщо дитина виїжджає у супроводі матері та/або батька, яка/який вже має ДІЙСНУ ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ, необхідно пред’явити паспорт цього з батьків, ксерокопію сторінки з його/її особовими даними та копію візи, термін дії якої однаковий або перевищує термін візи дитини.

Risultati immagini per туризм італія

11. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.

_________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мікрохвильова піч: 8 цікавих способів використання

Безвізовий режим буде в цьому році – Міністр закордонних справ