in

Поновлення і вироблення дублікату карти на проживання

Карта на проживання (Довготривалий дозвіл на проживання ЄС, для тих, хто довгий час проживає в країні) слід поновити після закінчення п’яти років після її отримання. У випадку втрати або пошкодження вашої карти на проживання, можливо виробити її дублікат у відділі еміграції поліцейського управління.

 

Для цього слід представити такі документи:
• чотири фото для документів;

• марку на суму 14.62 Є;

• копію закордонного паспорта;

• оригінал карти на проживання.

У випадку втрати або пошкодження вашої карти на проживання, можливо виробити її дублікат у відділі еміграції поліцейського управління, подавши такі ж документи і заяву про втрату.

 

Багато поліцейських управлінь для видачі дублікату вимагають тих же документів, які подавалися до цього ж управління під час видачі першої карти на проживання (довідку про неосудність, робочий контракт, декларацію
доходів та ін.). Це суперечить закону, бо у Єдиному тексті, що регулює процеси еміграції, недвозначно сказано, що карта на проживання після її видачі є чинною на безстроковий термін, і єдиною причиною для її ануляції є висунення проти іноземця звинувачень, зафіксованих у параграфах 380 і 381 Codice di Procedura Penale. Там міститься перелік порушень закону, за які передбачено арешт для тих, кого «схопили на гарячому», і випадків, до прикладу, продажу наркотичних речовин, крадіжок, скоєних за певних обставин. У випадку ануляції карти на проживання, якщо при цьому не було серйозних порушень громадського порядку чи національної безпеки, а, отже, й не розпочався процес видворення з країни, завжди видається дозвіл на проживання на підставі реквізитів, передбачених законом.

Якщо вам довелося мати справу з відхиленням вашого запиту про вироблення дублікату або поновлення карти на прожи- вання, варто звернутися до ре- гіонального адміністративного суду, який займається розглядом цих питань. Щоб захистити ваші права у суді, потрібно мати письмові документи, які підтверджують відхилення вашого прохання.

Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна посідає перше місце в світі з дитячого алкоголізму і за 20 років втратила 6 млн людей

Maserati спільно з італійським будинком моди випустять ексклюзивне авто