in

Скільки повинен отримати домашній працівник, якщо його звільняють без попередження

Недотримання роботодавцем терміну повідомлення працівника про звільнення із роботи зобов’язує його до сплатити відшкодування, зокрема заробітної плати, що покриває термін попередження, передбачений законом.

Роботодавець також зобов’язаний сплатити працівнику відшкодування, якщо він був відсторонений від виконання робочих обов’язків до закінчення строку попередження.

Відшкодування також належить найманим працівнкам що раптово звільнилися із роботи із власної ініціативи, по поважній причині. У цьому випадку, однак, домашній працівник може отримати лише відшкодування за непопередження, але не може претендувати на компенсацію збитків.

Як розрахувати компенсацію

Компенсація, що заміняє завчасне повідомлення про звільнення із роботи, розраховується на основі заробітної плати робітника на час розірвання робочих стосунків, в тому числі враховуючи тринадцяту зарплату та відшкодування за проживання і харчування, а також супермінімум та надбавку за стаж.

Розмір погодиннної оплати праці (та перераховані вище відшкодування) треба помножити на кількість робочих годин, згідно календарних днів, передбачених законом для повідомлення про звільнення за ініціативою роботодавця, або повідомлення звільнення працівника, за власною ініціативою.

____________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Медична допомога в Італії. 10 незаперечних правил по відношенні до легальних і нелегальних іммігрантів

Не втратьте можливості поставити питання директору‬ Департаменту консульської служби