in

Перевірка сплачених контрибутів INPS

   Не рідко, після закінчення робочих стосунків, працівники виявляють несплачені контрибути, Ще гірше, коли це стається після виходу на пенсію. Щоб уникнути неприємностей, дізнайтесь як перевірити сплату внески INPS.

Витяг із архіву INPS про сплачені контрибути це список внесків, на користь працівника від часу укладення першого робочого контракту, зареєстрованих в архівах INPS. У ньому зареєстровано всі контрибути сплачені роботодавцями. На їхт основі в майбутньому нараховуватимуть підтримку до безробітності, пенсію, тощо.

Перевірити їх регулярне внесення можна:

Онлайн

Виписку із сплачених внесків можна переглянути безпосередньо на сайті національного інституту соціального захисту www.inps.it онлайн наступним шляхом:

https://www.inps.it>Servizi online>Servizi per il cittadino > Inserimento codice identificativo PIN > Fascicolo Previdenziale del Cittadino(dal menu a sinistra)> Posizione Assicurativa > Estratto Conto

…. чи безпосередньо через Box Servizi тут

Для отримання доступ до інтернет-послуг необхідно мати персональний ідентифікаційний номер (PIN-код).

Як отримати ваш особистий PIN-код читайте ТУТ.

Користувач потримає доступ до архіву контрибутів, розділених відповідно до страхового типу.

По телефону

Щоб отримати виписку із сплачених контрибутів ви також можете зателефонувати за номером 803 164. Послуга безкоштовна для дзвінків зі стаціонарного телефону, з мобільного телефону 06164164 оплата згідно тарифам вашого пакету.

Через профільні організації

Здійснити цю процедуру можна звернувшись у профспілки, патронати, чи профільні асоціації.

Що саме міститиме виписка контрибутів INPS читайте ТУТ

Якщо ви помітите помилки, чи відсутність оплати, слід подати заяву в INPS:

https://www.inps.it>Servizi online>Servizi per il cittadino > Inserimento codice identificativo PIN > Fascicolo Previdenziale del Cittadino(dal menu a sinistra)> Posizione Assicurativa > Segnalazioni contributive.

У відділенні INPS

Працівник може звернутися у відділення INPS та отримати роздрукований витяг з архіву контрибутів. Зокрема це важливо зробити для нарахування пенсії. Цей документ, засвідчує страхову позицію зацікавленого, має вагу офіційного сертифіката видається на вимогу застрахованого.

Джерело: сайт INPS,

переклад Маріанни Сороневич

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фестиваль миру у Горгонзолі (ФОТО)

Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання