in

Капітан затонулого біля берегів Італії лайнера не виконав наказу повернутися на судно

Берегова охорона Італії марно закликала капітана круїзного лайнера “Коста Конкордія”, що зазнав аварії біля берегів Італії, повернутися на борт судна і простежити за евакуацією пасажирів, повідомляє у вівторок веб-сайт італійської газети “Корр’єре дела сера”.

На веб-сайті газети було опубліковано запис переговорів берегової охорони з капітаном лайнера. На записі добре чути, як представник берегової охорони намагався змусити капітана повернутися на судно.

“Можливо, ти врятувався, але я виставлю тебе в дуже непривабливому світлі. Я змушу тебе заплатити за це. Чорт забирай, повертайся назад на борт!”, – говорив представник берегової охорони капітану, який одним із перших полишив судно.

У вівторок в Італії розпочалися слухання у справі катастрофи лайнера. У прокуратурі вважають, що капітан судна, Франческо Скеттіно, раніше за багатьох пасажирів залишив судно, і тому є відповідальним за загибель людей. Обвинувачення вважає, що Ф. Скеттіно загрожують 15 років ув’язнення.

Суддя, що веде справу, постановив не випускати Ф. Скеттіно з-під варти.

За останніми даними, катастрофа круїзного лайнера “Коста Конкордія” поблизу острова Джильо призвело до загибелі 11 осіб.

Лайнер “Коста Конкордія”, на борту якого перебували понад 4,2 тис. осіб, зокрема 111 російських громадян та 35 українців, у ніч на 14 січня сів на мілину поблизу острова Джильо біля узбережжя італійській області Тоскана, після чого затонув.

http://www.interfax.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чопські митники конфіскували мобільні телефони, привезені з Італії

Число жертв аварії круїзного лайнера Costa Concordia збільшилося до 11 осіб