in

Азаров: Київ цілком задоволений умовами угоди про асоціацію з ЄС

alt   Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україну цілком задовольняють умови, на яких вона підписуватиме угоду про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС.

Пан Азаров також заявив, що всі умови, які Україна має виконати до підписання угоди, треба розглядати не як вимоги ЄС, а як корисні для самої України перетворення:

“Мені говорять: ось ви підписуєтеся під вимогою виконати щось. А я запитую: а хіба наша згода виконувати ті умови, на яких ми підписуємо угоду, не відповідають нашим інтересам? Вони відповідають на 100% нашим інтересам. Хіба ми не зацікавлені, щоб у нашій країні діяла незалежна судова система? Зацікавлені. Хіба ми не зацікавлені, щоб у нас діяли технічні стандарти, які зараз прийняті в країнах ЄС? Зацікавлені”, – заявив український прем’єр під час конференції “ABC:Ukraine&Pertners” у Києві.

Водночас Микола Азаров визнав, що після приєднання до зони вільної торгівлі із ЄС деякі українські підприємства зіштовхнуться із певними складнощами. Проте, за словами українського премєра, угоди також передбачають тривалий перехідний період, впродовж якого українські виробники мають пристосуватися до європейських вимог та стандартів.

Україна веде переговори про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС від 2007 року. Київ очікує, що цю угоду вдасться підписати у листопаді поточного року під час саміту у Вільнюсі.

Водночас у Росії Клацнути називають прагнення України до глибшої інтеграції із ЄС “самогубством”.

http://www.bbc.co.uk/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Німеччині дослідили міграцію і гендер в Україні, їх витоки, стан та наслідки

Шпаргалки: паперовий фундамент української освіти