in

Голландці не хочуть бачити українців в Європі: що далі?

Голландці сказали українцям “ні”, і уряду Нідерландів, скоріш за все, доведеться з цим рахуватися.

За попередніми результатами рефередуму у Нідерландах, понад 60% проголосувало проти ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Вочевидь, не всі громадяни переймаються українським питанням – явка лише трохи перевищила необхідний мінімум у 30%.

“Тепер ратифікація не може відбутися, як ми того очікували, отже доведеться просуватися вперед крок за кроком. Потрібно провести переговори всередині уряду, з парламентом, з нашими європейськими партнерами, а також з Україною, аби визначити, які саме наслідки матиме це рішення,” – говорить міністр закордонних справ Нідерландів Берт Коендерс.

Референдум ініціювали голландські противники ЄС. Один з головних євроскептиків лідер правої “Партії свободи” Герт Вільдерс, одразу ж після оголошення попередніх результатів заявив, що голосування по Україні – це “початок кінця” для Євросоюзу.

Широку політичну й торговельну угоду між ЄС та Україною вже підписали і ратифікували 27 держав. Нідерланди залишаються єдиним членом ЄС, що не зробив цього.

Українське МЗС відреагувало на попередні результати голландського референдуму і наголосило, що він має лише дорадчий характер, а остаточне рішення щодо ратифікації угоди з Україною ухвалюватиме уряд Нідерландів.

У Європі це волевиявлення сприймають як перевірку сил за три місяці до плебісциту щодо виходу з ЄС Великої Британії.

___________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посеред вулиць Мілана створили підземні кімнати під люками

Дорожні штрафи та їх спростування