in

Епіфаній не проти перенести святкування Різдва на 25 грудня

Святкувати Різдво за григоріанським календарем Україна зможе за однієї умови — Епіфаній

Святкування Різдва в Україні за новим, григоріанським, календарем буде можливим тоді, коли більшість православних християн в Україні будуть готові сприйняти це. Про це в інтерв’ю телеканалу ZIK повідомив митрополит Київський та всієї України Епіфаній.
На питання, чи підтримує митрополит перехід на григоріанський календар і скільке це займе часу, він сказав:

«Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським, календарем. І ми це можемо робити у майбутньому, якщо це буде сприймати український народ».

«Зараз передбачити, скільки потрібно років для цього, доволі складно. Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем», — додав священик.

Зазначимо, 25 грудня святкують Різдво християни західного обряду.

15 грудня на Об’єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія, представника УПЦ КП.

Після того, як в Україні створили єдину Православну церкву — у державі перестали існувати УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Вони саморозпустилися, а нова церква є їхньою спадкоємицею.

Водночас УПЦ Московського патріархату продовжить існувати окремо, однак її присутність в Україні більше не відповідає канонам.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Смерть12-річної українки в Італії. Убивство чи суїцид?

Risultati immagini per заробітчанки

У Мінсоцполітики України розповіли скільки українців працюють за кордоном