in

За тиждень у Україні госпіталізували понад 33,5 тисячі COVID-хворих

Минулого тижня в Україні зафіксували найбільшу кількість нових хворих на COVID-19 за добу цієї осені – 23 785. Президент Володимир Зеленський доручив урядовцям активніше комунікувати щодо ситуації з поширенням пандемії.

Про це він сказав на селекторній нараді, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави

«Президент України Володимир Зеленський доручив урядовцям активніше комунікувати з населенням щодо реальної об’єктивної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби й тих заходів, яких мають вжити держава та громадяни для боротьби з нею та мінімізації негативних наслідків», – розповіли в ОП.

У свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що загалом на сьогодні в Україні 339,5 тис. активних хворих та 45 674 заповнених ліжка.

Він нагадав, що минулого тижня у країні була зафіксована найбільша кількість нових хворих на COVID-19 за добу цієї осені – 23 785, та додав, що за минулий тиждень госпіталізовано найбільшу кількість осіб – 33 551.

Читайте також: В УКРАЇНІ РОЗПАЛ ПАНДЕМІЇ. В COVID-ЛІКАРНЯХ НЕМА КИСНЮ ДЛЯ ХВОРИХ

«Водночас за тиждень кількість зроблених щеплень перевищила півтора мільйона. Це рекордний показник. Понад мільйон осіб отримали першу дозу вакцини та майже 500 тисяч були щеплені другою дозою», – сказав глава уряду.

Крім того, він зауважив, що минулого тижня Державна комісія ТЕБ і НС запровадила червоний рівень епідемічної небезпеки на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської, Сумської та Херсонської областей, також з 26 жовтня червона зона діятиме в Рівненській та Миколаївській областях.

Читайте також: УКРАЇНА, ПОКИ ЩО ЗАЛИШАЄТЬСЯ У “ЗЕЛЕНОМУ” СПИСКУ ЄС ДЛЯ ПОДОРОЖЕЙ

На нараді також обговорили питання щодо розгортання додаткових ліжко-місць у медзакладах для надання допомоги хворим на COVID-19.

Разом з тим керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції доповіло щодо ситуації з перевірками дотримання нових карантинних норм перевезення у міжобласному сполученні та протидії підробкам COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів.

Читайте також: МАЛЬТА ЗАКРИЛА В’ЇЗД ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

В Україні розпал пандемії. В COVID-лікарнях нема кисню для хворих

В Італії прибрали автівку, яку припаркували на тротуарі 47 років тому