in

Наукове дослідження підтвердило: без заробітчан Україні нікуди!

Дослідження показало, що українські мігранти переказують в Україну більше грошей, ніж надають іноземні інвестиційні компанії.

 

Обсяг коштів, які українські заробітчани переказують додому, перевищує усі інвестиції іноземних компаній та допомогу міжнародних донорів разом взятих.

Такі дані підтверджені дослідженням проекту Міжнародної організації з міграції (МОМ), повідомляє Радіо Свобода.

Результати опитування показали, що у 2014 році українські трудові мігранти переказали 2,8 мільярда доларів як формальними, так і неформальними каналами. Ще 100 мільйонів доларів надійшли в Україну в натуральній формі у вигляді продуктів, речей, техніки тощо.

Це свідчить про те, що за умови ефективного управління, трудова міграція та капітал, який вона генерує, можуть сприяти гуманітарному, соціальному, економічному та культурному розвитку України, — пояснив голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

Кожен п’ятий мігрант готовий інвестувати у продуктивну діяльність в своїй місцевій громаді. Найбільш привабливими сферами для потенційних інвестицій є будівництво, туризм і роздрібна торгівля.

Найбільше українських заробітчан залишається у Росії (30%), трохи менше мігрантів з України працює у Польщі, Чехії. Італію обирає 11% українських трудових мігрантів.

Раніше стало відомо, що українці, які живуть і працюють у Польщі, щороку переказують на Батьківщину приблизно 5 мільярдів євро.

Ця інформація є для вас цікавою, поділіться нею у соціальних мережах. Дякуємо.

__________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нова пропускна схема допоможе швидше перетинати кордон з Польщею

Українців з провінції Комо запрошують на вечорниці