in

Опозиційні партії відмовились взяти у свої списки діаспорян та представників УВКР

   Майбутні депутати українського парламенту не пориваються відстоювати інтереси закордонних українців та трудових мігрантів. Адже жодна опозиційна політична сила не відгукнулась на прохання діаспорян включити у передвиборні списки представників закордонних українців, які можуть балотуватися, і членів  Української Всесвітньої Координаційної Ради. Про це в інтерв’ю для RegioNews розповів голова УВКР Михайло Ратушний.

У цьому році голова УВКР не збирається йти на вибори, оскільки розуміє, що ні з ким.

«Міркування були. Вони були викликані тим, що представники європейських громад звернулися до «Свободи», «Батьківщини», «Фронту змін», Кличка, щоб кандидатури представників об’єднань українців закордоном, керівництво УВКР, були включені в список або хоча б погодженні в округах. Вони ж віддали перевагу своїм партфункціонерам», – зазначив Михайло Ратушний, додавши, що йти у Раду для нього не є самоціллю, оскільки там він вже був.

Прогнозуючи загалом життя українця після жовтневих виборів, Михайло Ратушний сказав, що ситуація наразі складна і важко пророкувати її покращення.

«Якщо ініціатори чи мовного закону, чи інших антиукраїнських дій думають, що вони сильніші за династію Романових, яка нищила українську мову, сталінів, кагановичів, і що вони можуть знищити українську мову – то вони помиляються. Немає династії Романових, немає Кагановича, Сталіна, а українська мова є і є українська нація. І так буде завжди», – сказав голова УВКР.

Зі слів Михайла Ратушного, Україна як держава втрачає безліч часу на недоречні дії у той час, як у чужій державі українець не відстає, а постійно наздоганяє.

«Наприклад, у Лісабоні прийняли рішення один із центральних проспектів назвати «Україна». З поваги до заробітчан, які відбудували цю державу. Ми бачимо цю повагу звідусіль, та коли немає цієї поваги у власної влади до власного народу – це дуже болить», –  зазначив Михайло Ратушний.

http://www.regionews.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Римі проводитимуть безкоштовні курси безпечного водіння

Міністр закордонних справ України про українців в Італії та місце України на світовій арені