in

Пропаганда гомосексуалізму: а що це?

   Для чого був створений подібний законопроект, проти чого він спрямований і чи потрібен взагалі Україні?

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 8711, який забороняє пропаганду гомосексуалізму. Прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір) підтримали 289 народних депутатів.

Законопроектом пропонується внести доповнення до Закону України «Про захист суспільної моралі», Кримінального кодексу України, Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», Закон України «Про телебачення і радіомовлення», Закон України «Про видавничу справу» щодо встановлення заборони пропаганди та встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму.

Автори законопроекту вважають, що ухвалення закону підвищить ефективність протидії пропаганди сексуальних збочень в Україні, забезпечить правові основи притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства у сфері захисту основ національної безпеки країни, громадського порядку та моральності, унеможливить соціальні конфлікти і навіть «сприяє реалізації стратегії захисту національної безпеки України».

Цікаво, що автори не потрудилися пояснити, що означає «пропаганда» гомосексуалізму. І якщо, як повідомив у коментарі ForUm’y автор законопроекту народний депутат Євген Царьков, у разі ухвалення закону в другому читанні, журналісти, як і раніше зможуть писати про гомосексуальні стосунки на сторінках своїх видань, що ж тоді мається на увазі під цим словом?

У своєму коментарі Царьков послався на трактування слова «пропаганда» в тлумачному словнику Ожегова. Що ж, ми потрудилися глянути й уточнити. У книзі це слово тлумачиться як «поширення в суспільстві та роз’яснення якихось поглядів, ідей, знань, навчань». Як же провести тонку грань на рівні закону між роз’ясненням ідей і їх рекламою? Очевидно, що на сьогоднішньому етапі закон не дає такої відповіді. Втім, депутати ще обіцяють його допрацювати.

А поки ЛГБТ-спільноти вже б’ють тривогу – замість того, щоб відрегулювати допуск дітей до інформаційної продукції, народні депутати вирішили відцензурувати саму інформацію, через що під заборону може потрапити весь «дорослий» контент.
 

http://ua.for-ua.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Поетична біографія душі Оксана Дашкевич – Никифорук

Парламентські вибори України – 2012 в Італії (ОНОВЛЕНО)