in

Угода про асоціацію з Україною все ще на порядку денному – заява ЄС

   Керівники Європейського Союзу заявляють, що пропозиція підписання Угоди про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті “Східного партнерства” все ще залишається на порядку денному, незважаючи на рішення уряду України призупинити підготовку до підписання угоди Баррозу та Ромпей все ще готові домовлятися з Україною

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться у спільній заяві президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу і голови Європейської ради Германа ван Ромпея.

“Пропозиція підписання безпрецедентної Угоди про асоціацію з глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі – все ще на порядку денному. Це потребує політичної волі з боку українських лідерів, рішучих дій та значного поступу у виконанні умов, поставлених перед Україною у грудні 2012 року”, – йдеться у заяві Баррозу і Ромпея.

“Водночас, як ми знаємо про зовнішній тиск, під який потрапила Україна, ми переконані, що короткотермінові міркування не повинні перекреслювати довготривалі переваги, які принесе це партнерство. Ми твердо не поділяємо російську позицію та дії у цьому зв’язку”, – заявили керівники ЄС.

 “Продовження міцних відносин з Європейським Союзом не відбувається за рахунок відносин наших східних партнерів з іншими їхніми сусідами – такими як Росія. “Східне партнерство” було започатковане як виграшна справа для усіх, і ми готові пояснити Російській Федерації обопільні вигоди та вплив від збільшення торгівлі з нашими партнерами”, – зазначається у заяві.

Керіники ЄС також наголосили на двосторонньому характері Угоди про асоціацію, відкинувши пропозицію про тристронні консультації у форматі ЄС-Україна-Росія, що було запропоновано урядом України.

Баррозу і Ромпей заявили також, що високо цінують виступи українців за європейську інтеграцію. “Українські громадяни знову продемонстрували в ці останні дні, що вони повністю розуміють історичну природу європейської асоціації”, – сказано у заяві.

Також посадовці висловили “сильне розчарування позицією Росії” щодо угоди ЄС з Україною

http://www.unian.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Milano manifesta per integrazione ucraina nell’UE

Ucraini in piazza anche in Italia:”Entriamo nell’Ue”