in

Україна підписала скандальну “формулу Штайнмаєра”

У російських ЗМІ заявили, що українська делегація нібито підписала скандальну “формулу Штайнмаєра” у вівторок, 1 жовтня, на переговорах у Мінську.

Зокрема, про це з посиланням на власні джерела в Тристоронній контактній групі повідомляє ТАСС.

Відзначається, що свій підпис під планом Донбасом нібито поставив представник Києва, другий президент України Леонід Кучма.

Інформацію про підписання розповсюдило і “РИА Новости”. Джерело видання заявило, що деталі повинен незабаром озвучити представник ОБСЄ Мартін Сайдік.

“Текст “формули” підписаний у формі, яку погодила контактна група. Поставлені підписи всіх учасників: України, “республік”, РФ і ОБСЄ”, – сказано в повідомленні.

При цьому, офіційного підтвердження підписання плану поки не надходило.

Нагадаємо, якщо “формула Штайнмаєра” зводиться до проведення виборів на окупованих територіях згідно з українським законодавством та під наглядом Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Після проведення виборів – якщо ОБСЄ їх визнає вільними – Україна надає особливий режим місцевого самоврядування теренам, які нині становлять ОРДЛО. І Київ отримує контроль над кордоном, хоча варто зауважити, що при багатьох згадках у ЗМІ про формулу Штайнмаєра український контроль над кордоном часто не згадують.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Оголошено прийом заявок на підтримку культурних заходів українців в Італії

Український уряд підготував податкову реформу: чого чекати платникам податків