in

Українка Яремчук пройшла у фінал Євробачення

   Українка Марія Яремчук пройшла у фінал конкурсу Євробачення. Вона є донькою естрадного співака Назарія Яремчука, який помер  в 1995 році.

Україна стала однією із десяти країн, які перемогли у першому півфіналі конкурсу. Другий півфінал відбудеться у четвер. Фінал пройде у Копенгагені у суботу.

Переможців півфіналів визначають за змішаною системою: враховуватимуться голоси глядачів, які голосуватимуть за допомогою SMS, і думка журі.

Цього року організатори зіткнулися з нелегким питанням: кому зараховувати голоси кримчан – Україні чи Росії.

2 травня на прес-конференції Європейського бродкастингового союзу та Danmarks Radio журналістам повідомили, що це залежатиме від мобільного оператора, від якого надійде SMS. Повідомлення від українських операторів підуть Україні, від російських – Росії.

Росіянки “Сестри Толмачови” також пройшли у фінал.

У фінал автоматично вже пройшли країни “Великої п’ятірки” (Франція, Великобританія, Німеччина, Іспанія та Італія), а також Данія – як переможець минулого року. До них приєднаються ще 20 країн – по десять із кожного півфіналу.

Фаворитами букмекерів цього року є представник Вірменії Мp3, шведська зірка Санна Нільсен і данка Басім, яка сяяла в місцевому шоу X Factor 2006 року.

Погляньмо, хто ще вразить нас цього року.

Кончіта Вурст – “бородата леді” з Австрії

Кончіта Вурст – це сценічна персона Тома Нойвірта, колишнього учасника хлоп’ячого музичного гурту.

Трансвестит, якого часто називають “бородатою леді”, називає свою рослинність “символом толерантності”.

“Думаю, кожному з нас слід робити своє життя казковим, бо, хоч це і банально звучить, воно в нас одне. Тож якщо ти хочеш бути бородатою жінкою – маєш право, бо це нікому не шкодить”, – розповів співак BBC.

Із цим погоджують не всі: Кончіта нещодавно зіткнулася з лавиною критики в інтернеті. Консервативні учасники з Росії, Вірменії та Білорусі навіть називали конкурс “розсадником содомії” через те, що в ньому бере участь бороданька.

Арам Mp3 – фаворит

Букмекери, які останнім часом дають дуже точні прогнози по Євробаченню, особливо виділяють цьогоріч Арама Mp3.

Вірменин, який називає себе прихильником сімейних цінностей, також користується великою прихильністю фанів. Вони просто шаліють від треку “Не сам”, який Мp3 виконає у півфіналі – композиції з цікавим переходом від балади до дабстепу.

Попри те, що Mp3 надзвичайно знаменитий на батьківщині, сам “він не вважає себе знаменитістю і примудряється лишатися дуже скромним”. Принаймні, так стверджує профіль співака на сайті Євробачення.

З цього ж джерела можна дізнатися, що музика буквально “зцілила” співака, який у дитинстві мав проблеми з легенями. Лікарі порадили хлопцю співати, батьки віддали його в хор – і стан Арама покращився.

Марія Яремчук

Марія – донька легендарного співака Назарія Яремчука, який помер від раку, коли дівчинці було всього два роки.

У грудні минулого року вона виграла національний відбір і представить Україну з піснею “Тік-так”, яку написала сама.

Дівчина стала відома після пісенного конкурсу “Нова хвиля” в Юрмалі, на якому вона виграла приз глядацьких симпатій. Урядову відзнаку за просування української музики їй вручав тогочасний прем’єр Микола Азаров, і співачка тоді сказала йому про свою підтримку Партії регіонів, що викликало певний резонанс у ЗМІ і соцмережах.

Утім, пізніше вона казала журналістам, що є людиною аполітичною і співає для всіх.

1 травня Марія Яремчук разом зі своєю делегацією в Копенгагені засвідчила свою підтримку Україні, виклавши на спеціальному інтерактивному екрані фразу “Proud to be Ukrainian” – “Пишаюсь, що я – українка”.

“Ми зараз дуже далеко від батьківщини, але думками постійно в Україні. У кожну вільну хвилину ми читаємо українські новини й обговорюємо їх. Я дуже хочу і вірю, що незабаром у нас все налагодиться”, – заявила співачка.

http://www.bbc.co.uk/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Допоможіть знайти Антоніну Квятковську

Музична “війна” між Росією і Україною на Євробаченні-2014 [ЯК ГОЛОСУВАТИ]