in

Українські депутати проголосували за євроінтеграцію

   Верховна Рада більшістю голосів схвалила постанову про необхідність європейської інтеграції та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

“Під заявою підписалися керівники фракцій Яценюк, Тягнибок, Кличко, Кошулинський”, – перед тим, як поставити на голосування, наголосив Володимир Рибак зачитавши повний текст документа.

І хоча в сесійній залі після цього було чути невдоволені вигуки, депутати більшістю підтримали цей документ, який спікер поставив на голосування відразу і за основу, і в цілому.

“За” проголосували 315 обранців, проти 24, утрималися 4, не голосували 6. Всього проголосували 349 депутатів. За проект не проголосував жоден із депутатів Компартії.

Після голосування Володимир Рибак закрив засідання, оголосивши, що наступного разу депутати зберуться 5 березня.

У постанові йдеться про те, що “європейська перспектива України має стати об’єднувальним чинником, довкола якого консолідується переважна більшість політичних сил”.

Таким чином, Верховна Рада бере на себе зобов’язання забезпечити виконання рекомендацій щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених, у резолюціях Європейського парламенту та висновках Ради ЄС, схвалених 10 грудня 2012 року на засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

Також депутати взяли на себе зобов’язання активізувати діяльність щодо прийняття законів, “спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу”, а також тих, “що належать до сфери реформування судової системи, системи кримінальної юстиції, а також виборчого законодавства”.

У постанові жодним словом не згадано про політичних в’язнів – депутати тільки посилаються на документи європейських інституцій, що передбачають припинення практики застосування вибіркового правосуддя.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Межі співпраці розширюються: підписано угоду з Італійськими профспілками

Гіркий смак заробітчанського хліба