in

Що не треба писати у месенджерах під час війни?

Месенджери у смартфонах стали чи не найголовнішим способом комунікації. Що не писати у месенджерах під час війни, щоб не нашкодити іншим.

З початком війни месенджери у смартфонах стали чи не найголовнішим способом комунікації в усіх сферах життя, а також зброєю проти військ РФ.

У Центрі протидії дезінформації розповіли, як безпечно користуватись месенджерами без шкоди для себе та використовувати для їх допомоги українським захисникам.

“Зараз ворог намагається заволодіти нашими даними як у кіберпросторі, так може й фізично викрасти смартфон”, – розповіли в ЦПД.

Читайте також: ДУБЛІКАТИ УСІХ УКРАЇНСЬКИХ ДОКУМЕНТІВ МОЖНА ВИРОБИТИ ЗА КОРДОНОМ

Правила безпечно листування в соцмережах і месенджерах:

  • Для власної безпеки не повідомляйте у месенджерах інформацію про пересування ворога, натомість можна повідомити про це ЗСУ через чат-бот єВорог @evorog_bot, після чого потрібно обов’язково видалити переписку;
  • не діліться геолокацією, за якою можна визначити ваше місцезнаходження, розташування українських військ, чи склади з боєприпасами. Ворог може побачити у ваших повідомленнях важливу інформацію так само, як і ваші знайомі;
  • не пересилайте паролі від банківських карток, телефонів, або інших гаджетів. Якщо це все ж необхідно зробити, використовуйте програми зашифрованих миттєвих повідомлень.

Нагадаємо, на блокпостах окупантів у людей активно перевіряють смартфони, тому в РНБО також рекомендують видаляти чати у Telegtam після повідомлення про пересування військ РФ.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Де шукати допомогу в разі смерті українців в Італії

Де шукати роботу в Україні та за кордоном: добірка сервісів