in

Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців

Антитіла до коронавірусу можуть циркулювати в організмі до 9-10 місяців, показало нове дослідження, проведене у Во Еуганео, одному з перших муніципалітетів Італії, виділених в так звану “червону зону” в березні минулого року.

Про це повідомляє “Європейська правда”  з посиланням на Corriere della Sera.

У дослідженні на нтитіла до коронавірусу взяли участь 125 жителів регіону (88 позитивних тестів в лютому 2020 року, інші позитивні результати серологічних тестів під час травневих перевірок).

Читайте також: ПРАВИЛА У РІЗНИХ КОВІД-ЗОНАХ В ІТАЛІЇ З 29 БЕРЕЗНЯ ПО 30 КВІТНЯ 2021

“Ми бачили, що антитіла до коронавірусу залишаються в циркуляції до 10 місяців, без істотних відмінностей в титрах антитіл між симптомами і безсимптомними, і навіть між віковими групами”, – сказав Андреа Крісанті, мікробіолог з Університету Падуї.

Таким чином, дослідження припускає, що існує досить тривалий “захисний бар’єр” для тих, хто зіткнувся з коронавірусом, навіть для тих, у кого не було ніяких симптомів.

Читайте також: ІТАЛІЯ ВИМАГАТИМЕ ТЕСТ І САМОІЗОЛЯЦІЮ ВІД ПРИЇЖДЖИХ З-ЗА КОРДОНУ

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив в понеділок, що доз вакцини, які надходять, “має бути більш ніж достатньо для забезпечення імунітету до липня по всій Європі”.

“Кампанія вакцинації постійно і швидко поліпшується, і мета отримання 500 тисяч доз на день не за горами”, – пояснив Драгі, додавши, що рішення про пом’якшення обмежень в будь-якому випадку буде прийнято тільки на основі даних, пов’язаних з прогресом у боротьбі з пандемією.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Влада Сицилії применшувала статистику поширення коронавірусу

Українці матимуть внутрішній і закордонний паспорт у смартфоні