in

В Італії судять “друга Кремля” Маттео Сальвіні

Колишній міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні 23 жовтня постав перед судом у Палермо у справі про недопуск у порт рятувального судна з мігрантами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DPA.

Маттео Сальвіні, лідер правої партії “Ліга Півночі”, очолював МВС Італії з червня 2018-го до вересня 2019 року. Він відомий своїм негативним ставленням до мігрантів.

Ексміністра обвинувачують у незаконному позбавленні волі та зловживанні владою – через те, що в серпні 2019 року він перешкоджав судну гуманітарної організації з мігрантами на борту ввійти до італійського порту.

За інформацією ЗМІ, перше судове засідання стосувалося переважно процедурних питань. Наступний розгляд справи в судовій залі призначене 17 грудня.

Читайте також: МАЛЬТА ЗАКРИЛА В’ЇЗД ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

У разі доведення провини Сальвіні може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Як зазначається, слідство встановило, що у серпні 2019 року судно організації Open Arms врятувало півтори сотні мігрантів, які зазнали лиха у Середземному морі. Воно підійшло до італійського острова Лампедуза, але глава МВС не дав дозволу причалити. Санітарна ситуація на борту ставала дедалі гіршою, деякі люди у відчаї намагались допливти до берега самотужки. Врешті на судно допустили спеціальну інспекцію, після чого влада Італії дозволила йому причалити.

Читайте також: В ОДЕСІ ВІДКРИЮТЬ ІТАЛІЙСЬКИЙ КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР

Сальвіні тоді заявляв, що його дії були спрямовані на захист Італії та дотримання інтересів уряду.

Нагадаємо, на посаді міністра Сальвіні виступав за повну заборону суднам з мігрантами заходити до італійських портів.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 3.7]

Мальта закрила в’їзд для українців

В Україні розпал пандемії. В COVID-лікарнях нема кисню для хворих