in

Замість храмів – притулки для мігрантів

   Замість храму – притулок для мігрантів – саме так вчинили чимало церков на Сицилії. Сюди прибувають тисячі втікачів з Африканського континенту, які рятуються від воєн та злиднів на батьківщині. Місцеві парафіяни готують для новоприбулих їжу, приносять одяг та надають медичну і навіть психологічну допомогу.

Табори, які облаштувала для мігрантів італійська влада, переповнені.

“Замість вівтаря у нас тепер ліжка. Я вважаю, що зараз це – найкращий спосіб служити месу для місцевих жителів. Люди у Палермо не залишаються осторонь,” – говорить отець Росаріо Франколіно, який опікується прийомом мігрантів.

Більшість нелегальних мігрантів прибувають до Італії надувними човнами або старими суднами, які часто перевантажені. Береговій охороні вдається врятувати не всіх.

“Мій двоюрідний брат не вмів плавати. Я намагався врятувати його, але він не міг плисти. Через півгодини у воді він загинув,” – розповідає 20-річний утікач з Малі.

Лише цьогоріч італійські служби врятували з моря 50 тис. мігрантів – це більше, ніж за увесь минулий рік. Італійська влада вимагає від інших країн ЄС розділити тягар – брати участь у рятувальних операціях та приймати втікачів у себе.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці у Римі: Путін, руки геть від України! (ФОТО)

В Італії хочуть узаконити одностатеві шлюби