in

Заступник міністра рівних можливостей Італії втратила посаду через заяву про геїв

   В Італії заступник міністра рівних можливостей Мікаела Б’янкофйоре втратила свій пост менш ніж за добу після прийняття присяги в новому коаліційному уряді через звинувачення в гомофобії.

43-річна соратниця екс-прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі була переведена в інше міністерство після того, як правозахисні групи звинуватили її в гомофобії. Раптова рокіровка стала свіжим нагадуванням про те, наскільки вразливою є нова коаліція з лівих і правих сил на чолі з прем’єр-міністром Енріко Леттою, передає Reuters.

Правозахисні групи геїв протестували у п’ятницю, 3 травня, після того, як Б’янкофйоре, екс-депутата від правоцентристської партії Берлусконі «Народ свободи», зробили заступником міністра рівних можливостей. Правозахисники звинуватили її в тому, що вона дозволила собі гомофобні заяви.

Відповідаючи на критику, політик заявила італійській газеті в суботу, 4 травня: «…Я хотіла би побачити гей-асоціації, замість перетворення на ґето (‘ghettoizing’)… Сказати щось, щоб засудити недавній сплеск вбивств жінок (в Італії). Усе, що вони роблять, це захищають свої власні інтереси».

За даними італійських ЗМІ, її коментарі засмутили прем’єра Летту, особливо тому, що напередодні він звернувся до членів свого уряду з проханням бути «тверезими» у своїх публічних коментарях і працювати як одна команда.

За словами Б’янкофйоре, вона виступає проти одностатевих шлюбів, але підтримує «громадянські союзи» для захисту одностатевих пар.

Після зняття з посади заступника міністра рівних можливостей Італії її призначили в Міністерство комунальних послуг.

Нагадаємо, уряд Летти складається з членів його Демократичної партії, партії Берлусконі «Народ свободи» і центристів на чолі з колишнім прем’єр-міністром Маріо Монті.

http://racurs.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Реальні та віртуальні друзі, зустріньмося на святкуванні Дня Матері у Римі!

Ucraina: i giornalisti protestano contro il pestaggio di 2 colleghi