in

Масовий страйк в Італії проти реформи трудового законодавства

  Десятки італійських профспілок вивели людей на масові акції протесту по всій країні. “Загальний соціальний страйк”, як вони це назвали, спрямували проти “Акту про працю”. Це пакет змін, які італійський прем‘єр-міністр Маттео Ренці готується внести до національного трудового кодексу.

Найбільш суперечливі стосуються полегшення процедури звільнення працівників для приватного бізнесу. Автори реформ вважають, що це зробить ринок праці більш гнучким, а це, в свою чергу, додасть робочих місць.

Утім, “Акт про працю” отримав противників навіть в самому уряді Ренці, не кажучи вже про опозицію та профспілки:

Мауріціо Ландіні, генеральний секретар FIOM Union:
“Настав момент нам усім об‘єднатися і разом захистити свої трудові права і сказати уряду, щоб він змінив напрямок, інакше спрямує нас усіх у глухий кут”.
 

Сусанна Камуссо, генеральний секретар CGIL Union:
“В нашій країні зростає безробіття. Немає індустріальної політики, нам потрібні інвестиції, щоб створювати нові робочі місця. Ми не можемо покладати майбутній розвиток країни на добру волю бізнесменів”.

В Римі відбулося одразу 10 різних акцій. Окрім членів профспілок у них брали участь представники транспортних компаній, через що постраждало міське та міжміське сполучення.

Утім, Маттео Ренці готовий іти до кінця. Разом із голосуванням щодо “Акту про працю” він готовий внести до парламенту питання про довіру уряду.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Угорщина, Італія і Кіпр можуть накласти вето на продовження санкцій проти РФ у 2015 р

Панетони – різдвяні паски з італійської в‘язниці