in

Найбільша нафтогазова компанія Італії відкриває представництво в Україні

Найбільша нафтогазова компанія Італії Eni S. p. A відкриває представництво в Україні, повідомили в Державній службі геології і надр України.

Так, за словами керівника відомства Едуарда Ставицького, пріоритетним напрямом для Eni в Україні є розробка родовищ вуглеводнів у західних регіонах і в Полтавській області.

“Італійський концерн спеціалізується на розвідці і видобутку на мілководному шельфі та перехідних зонах. Eni щорічно видобуває 8-9 млрд. куб. м газу. Схожа геологія на мілководному шельфі Азовського і Чорного морів”, – додав чиновник.

“За наявною інформацією, у зв’язку зі збільшенням виснаження родовищ в Адріатичному морі шість платформ Eni теоретично можна буде перемістити на український шельф. Однак для цього потрібні, як мінімум, дві установки jack-up (самопідйомна бурова установка – ІФ), щоб пробурити свердловини” , – уточнив він.

Крім того, як йдеться в повідомленні Державної служби геології і надр України, 12 липня відбулася зустріч голови концерну Eni Паоло Скароні з першим віце-прем’єр-міністром України Андрієм Клюєвим.

Як повідомлялося, на початку липня італійська Eni і британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum plc закрили операцію, за підсумками якої Eni придбала 30% в Pokroskvoe Petroleum BV і 60% в Zagoryanska Petroleum BV (обидві – Нідерланди) – компаніях, які володіють ліцензіями на розробку відповідних нафтогазових родовищ в Україні. Eni також отримала опціон на купівлю ще 30% в Pokroskvoe Petroleum.

 

За матерiалами:
Інтерфакс-Україна

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італієць намагався завезти в Україну викрадений Maserati

Видача і поновлення дозволів на проживання на пошті