in

Після Парижа терористи можуть завдати удар по Ватикану

   Розвідка США та Ізраїлю має дані, що в Європу під виглядом туристів вирушило четверо терористів «Ісламської держави».

Як повідомляє «Новое время» з посиланням на італійську газету «Il Giornale», у планах бойовиків – завдати удар по Ватикану. Папу Римського вже попередили про небезпеку.

Італійська розвідка підтвердила отримання повідомлень від Моссаду й ЦРУ, в яких аналізують можливі сценарії, але при цьому не вказано конкретні погрози. Міністр внутрішніх справ Італії Анжеліно Альфано заявив, що немає «практичних видимих ознак» підготовки можливих терактів на італійській території, хоча країна залишається в зоні ризику.

Раніше німецьке видання «Bild am Sonntag» розповсюдило інформацію про те, що Європі загрожує хвиля нових терактів. Про це свідчать дані Агентства національної безпеки США, спеціалістам якого вдалося розшифрувати розмови між лідерами угруповання «Ісламська держава». Американська розвідка вважає, що Париж є лише передвісником серії терактів в інших європейських столицях, зокрема в Римі.

Генеральний директор британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер також заявляв, що небезпека «атак з численними жертвами» значно зросла.

Водночас Папа Римський Франциск закликав мусульманських лідерів засудити теракти в Парижі, а також виправдання насильства в ім’я віри, повідомляє «The Independent». За словами Папи, неприпустимо використовувати Бога лише як ідеологічний привід для масових убивств.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська поліція знайшла тисячі викрадених античних предметів

У Ватикані безпритульним запропонують безкоштовні стрижку і гоління на площі Святого Петра