in

Уряд Маріо Драґі. Перші непопулярні кроки для реформування Італії

Пріоритетом, який ставить перед собою уряд Маріо Драґі – запобігання третій хвилі пандемії COVID-19, спричиненої мутованими штамами вірусу.

На думку прем’єра, для вакцинації слід використовувати державні та приватні структури, а також мобілізувати всю наявну потужність, включаючи Департамент цивільного захисту, збройні сили та волонтерів.

Тривога сильна, адже в південній Кампанії вже виявлено новий мутований варіант COVID-19.

Читайте також: Зеленський привітав нового прем’єр-міністра Італії Драгі

Вчені побоюються, що ця мутація залишатиметься стійкою і може поширитися далі країною. Наразі ще й Ломбардія, Емілія-Романья, Лаціо та Пулья – на черзі до закриття.

В цьому контексті показовим стало те, що уряд Маріо Драґі ще до остаточного затвердження у парламенті не побоявся піти на нові антиковідні обмеження, що погано сприйняли окремі партії.

Першим кроком уряду Драґі, який зустрів потужну критику, стало несподіване продовження зупинення роботи гірськолижних курортів – його було оголошено буквально за кілька годин до того, як схили мали знову відкритися для туристів.

Читайте також: Новий уряд Італії під прим’єрством Маріо Драгі склав присягу

Експерти у галузі охорони здоров’я заявили, що це рішення було необхідним через зростання поширення заразнішого британського варіанта вірусу.

Це вже четверте відтермінування відкриття гірськолижних курортів, тож сезон майже провалено, а оператори сектора попереджають, що банкрутство багатьох компаній – не за горами.

І це вже викликало потужну критику уряду з боку партії “Ліга”. Критику, яку поки що просто проігнорували.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 1]

Чому працівникам в Італії так важливо оплачувати контрибути INPS

Сповідь заробітчанки: «Їдеш за останні гроші в один бік і не знаєш, що тебе чекає»