in

Імамів в Італії затверджуватиме держава

Комітет Італійського Ісламу виніс пропозицію про навчання, і державне затвердження на посаду імамів, духовних провідників мусульман.

Комітет складає група експертів, призначених міністром внутрішніх справ Роберто Мароні, для отримання інформації та консультацій у питаннях, пов’язаних з мусульманською громадою. Державне схвалення дозволить імамам мати додаткові переваги, на додаток до наданих принципом свободи віросповідання. Зокрема, це – можливість проводити збір коштів, викладати релігію в державних школах або укладати шлюби, визнані державою. Нововедення дозволять забезпечити ефективніший захист прав жінок. Зокрема у разі розлучення, вони могли б користуватися всіма гарантіями, передбаченими італійським правом.

 

На думку експертів, держава повинна визнавати імамів, що пройшли адекватне навчання. Місцеві органи влади, університети та релігійні громади повинні організувати курси де викладатимуться основні принципи італійського законодавства, в той час як деякі богословські школи Італії займатимуться конфесійними питаннями.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Любов Леонтєва: “Крок до збірки моїх поезій”

Італія відмовиться від відновлення АЕС