in

Італійська компанія пропонує авіаперевізникам встановити у літаках сидіння у формі сідла

Цього тижня італійська фірма Aviointeriors Group представить на виставці Aircraft Interiors Expo Americas в Каліфорнії нові сидіння для літаків, виконані у формі сідла.

Як повідомляє The Telegraph, новинка називається Небесний наїзник (SkyRider) і дозволяє заощадити місце в салоні літака. Форма сидіння нагадує сідло, сидячи в якому, людина переносить частину навантаження на свої ноги. При цьому для ніг виділено не 30 дюймів простору, як нині прийнято в літаках, а 23 дюйми.

“Ми абсолютно впевнені, що цей концепт буде надзвичайно привабливим для авіакомпаній з економічних причин”, – сказав виданню USA Today генеральний директор Aviointeriors Group Домінік Менуд. Він зазначив, що ковбої їздять на конях по вісім годин на день і почувають себе добре.

Компанія-розробник відзначає, що нові сидіння не знизять рівень комфорту для пасажирів, проте наголошує, що використання таких крісел доречне лише на рейсах тривалістю не більше трьох годин.

The Telegraph пише, що новинка дозволить авіакомпаніям вмістити в салонах більше людей і знизити ціни на авіаквитки. У першу чергу нові сидіння можуть зацікавити бюджетні авіакомпанії, які всіляко мінімізують витрати, щоб опустити ціну квитка і дозволити більшій кількості людей подорожувати авіатранспортом.

Раніше найбільший у Європі авіаперевізник – ірландська компанія Ryanair – заявив, що дозволить пасажирам стояти під час польоту, якщо це нововведення схвалить авіаційна влада Ірландії. У такому разі квитки на літак будуть коштувати всього п’ять фунтів.

Однак у Європейському агентстві з безпеки польотів вже заявили, що стоячі місця навряд чи знайдуть підтримку у владних кабінетах.

Нагадаємо, в лютому були оприлюднені результати дослідження, яке показало, що більшість британців уявляє собі перебування в пеклі як вічний політ на літаку з безліччю дітей, які верещать,  політиками і відомими людьми.


За матеріалами: The Telegraph

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на фестиваль танців світу

Італійська поліція почала руйнувати тимчасові табори ромів