in

Італія ввела штраф за сміття і “податок на вулкан”

Тепер в Італії згідно з новим законом за навмисне засмічення навколишнього середовища штрафуватимуть від 30 до 300 євро, а також будуть стягувати з туристів “податок за вулкан”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на італійське видання Libero Quotidiano.

Так наприклад, господар викинутого повз урну недопалок буде оштрафований на 300 євро.

Покарання у розмірі 30 євро чекає і на тих, хто кине повз урни жуйку. А той, хто викинув на вулицю кавовий стаканчик, буде оштрафований на 150 євро.

Відповідно до закону, на вулицях і парках Італії встановлять достатню кількість попільничок та урн.

Нова ініціатива є частиною пакету «зелених» законів, покликаних активніше боротися з брудними вулицями. Планується, що більша частина грошей від штрафів піде на розширення існуючих велопарковок та утилізацію сміття.

Також туристи, які приїжджають на малі острови, будуть зобов’язані платити за відпочинок ще один збір. Новий податок, який отримав назву «податок на вулкани», складе 2,5 євро, однак, може досягати і 5 євро на островах з діючими вулканами, такими як Искья або Стромболі.

Кошти від нового податку підуть на збір та переробку сміття, а також на проведення заходів, спрямованих на збереження навколишнього середовища територій островів. Збір буде включений у вартість квитка на літак або порома і стосуватиметься тільки мандрівників. Для місцевих жителів, робітників і студентів податок уже входить в суму оплати за житло.

_____________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Соціальний мінімум. Скільки потрібно заробляти, щоб продовжити дозвіл на проживання в Італії

Порно-зірка з 30-річним “досвідом” хоче викладати сексвиховання у школах