in

Італія видаватиме тимчасові дозволи на проживання

Іммігрантам із північної Африки видаватимуть тимчасові дозволи на проживання

 

Тимчасовий дозвіл на проживання для тих, хто приїхав в Італію до 5 квітня, та депортація для усіх інших. Таке рішення прийняв італійський уряд щодо вихідців з Північної Африки, передусім тунісців, що висадилися протягом останніх місяців на берегах Сицилії, і зараз утримуються в цетрах для іммігрантів.

Видача Італією таких дозволів викликала непорозуміння із іншими європейськими країнами, адже завдяки цим документам, вони можуть мігрувати у межах шенгенської зони. Найбільше протестувала Франція, яка є основною метою тунісців. Відповідно до правил вільного пересування в Європі, Париж може не пустити на свою територію із італійським дозволом на проживання, лише у випадку, коли іноземець не володіє грошима для свого утримання. Але багато кому вдалося уникнути контролю та залишитися в країні нелегально.

Видаючи дозволи на проживання, Італія прагнула хоча б частково позбутися проблеми в умовах недостатньої допомоги, яку їй надають інші європейські країни для управління масовим напливом нелегальних іммігрантів із Північної Африки.


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Розміри виплат допомоги по материнству у 2011

Неаполь. Лідія Довганюк та Євген П’ятак – закохані, що люблять вишивати