in

Італія вислала 30 російських дипломатів, як персони «нон ґрата»

Італія оголосила 30 російських дипломатів персонами «нон ґрата» та висилає їх з країни з міркувань національної безпеки, заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо.

«Це рішення було ухвалене за погодженням з іншими європейськими та атлантичними партнерами і було необхідне з причин, пов’язаних із нашою національною безпекою та в контексті нинішньої кризової ситуації, яка сталася внаслідок невиправданої агресії проти України з боку Російської Федерації», – повідомив ді Майо.

За словами Драґі, у розмові він наголосив Путіну на важливості зустрічі з Зеленським.

4 квітня італійське інформаційне агентство ANSA також повідомило про те, що «прихильники Путіна» погрожують смертю міністру закордонних справ Італії Луїджі ді Майо через його «рішучу позицію проти війни Росії в Україні».

Читайте також: ЄВРОКОМІСІЯ ЦЬОГО ТИЖНЯ ЗРОБИТЬ КРОК ДО ОТРИМАННЯ УКРАЇНОЮ СТАТУСУ КАНДИДАТА В ЄС

Раніше Міністерство закордонних справ Німеччини оголосило 40 російських дипломатів «небажаними особами». Вони мають залишити країну протягом п’яти днів. Про таке рішення Берліну повідомили послу Росії Сергію Нетаєву, якого викликали в МЗС, повідомила Анналена Бербок

Литва заявила, що відкликає посла Ейтвідаса Баярунаса з Росії, а російському послу Олексію Ісакову наказано залишити країну. Латвія услід за Литвою повідомила про зниження рівня дипломатичних відносин з Росією.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 6 Середній: 3.3]

Ворог нарощує сили для наступу на сході України – зведення Генштабу

Зеленський пояснив, навіщо після звірств у Бучі вести переговори з РФ