in ,

Італія не готова надати Україні винищувачі

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила, що наразі надання Україні італійських винищувачів для захисту від російської агресії не обговорюється, і пріоритет надається засобам протиповітряної оборони.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ANSA, про це вона сказала на пресконференції з Володимиром Зеленським у Києві.

“Коли існує той, хто нападає, вся зброя є оборонною. Надання винищувачів на сьогодні не обговорюється, це рішення має бути ухвалене з міжнародними партнерами. Ми зосередились на системах протиповітряної оборони – SAMP-T, Spada, Skyguard. Пріоритет – захист інфраструктури й громадян”, – зазначила прем’єрка Італії.

Читайте також: МЕЛОНІ: ІТАЛІЯ ОРГАНІЗУЄ КОНФЕРЕНЦІЮ З ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

Вона окремо наголосила, що Італія “буде надавати всю можливу допомогу з тим, щоб були створені умови для переговорів, але до того – всіляку військову, фінансову й цивільну підтримку”, оскільки “ті, хто підтримують Україну у військовому плані, також працюють на мир”.

Прем’єрка Італії про промову Путіна: звичайна пропаганда
Мелоні підкреслила, що попри окремі заяви в італійському політикумі його переважна більшість підтримує Україну.

“Для мене факти однозначні. Коли б парламент не голосував на підтримку України, партії, що є частиною коаліції, голосували за. За винятком кількох заяв, насправді, більшість завжди була єдина. Існує єдина програма (підтримки України), її завжди дотримувались і, я вірю, так і буде”, – сказала очільниця італійського уряду.

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні у вівторок близько півдня прибула до Києва потягом, який вночі вирушив із залізничного вокзалу Перемишля. Вона відвідала Бучу й Ірпінь і провела переговори з Володимиром Зеленським.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Мелоні: Італія організує конференцію з відновлення України

Прем’єрка Італії про промову Путіна: звичайна пропаганда