in

Італія просить ООН врятувати Венецію від туристів

За даними Italia Nostra, неконтрольований масовий туризм завдає Венеції непоправної шкоди.

 

 

Kомітет з охорони спадщини Італії (Italia Nostra) звернувся до ООН з проханням включити Венецію до зникаючих місць на Землі, оскільки місто катастрофічно руйнується під натиском масового туризму, природних факторів і державної бездоглядності.

За даними Italia Nostra, неконтрольований масовий туризм завдає Венеції непоправної шкоди. Місто щодня відвідують десятки тисяч туристів, що робить її мало привабливою для проживання. Не дивно, що населення міста з часів Другої світової війни скоротилося більш ніж удвічі: з 150 тисяч до 60 тисяч чоловік.

У зв’язку з триваючим руйнуванням Венеції Italia Nostra пропонує обмежити доступ туристів до Венеції, знизивши щоденний потік і ввівши систему попередніх замовлень на відвідування великими групами.

Крім того, пропонується заборонити вхід в лагуни і Гранд Канал для великих, у тому числі парусних і туристичних, суден, рух яких руйнує структуру історичних будівель.

Припливи в Адріатичному морі регулярно підвищують рівень води в лагуні і знаменитих венеціанських каналах. Через це багато низькорозташовані площі міста, наприклад Сан-Марко, по 80 днів на рік залишаються під водою. І без того крихкі стіни багатьох архітектурних шедеврів піддаються впливу високої вологості.

До того ж до кінця століття, за прогнозами вчених, рівень води в Адріатичному морі підніметься на 50 см, що стане трагедією для Венеції. Є кілька проектів з порятунку Венеції, однак конкретний повномасштабний план досі не вироблено, говориться в повідомленні Italia Nostra.

http://tsn.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Берлусконі назвав Італію «гівняною країною»

Права сімей, що не перебувають в офіційному шлюбі