in

Італія просить Європейський суд повернути розп’яття у школи

Італійська влада звернулася до Європейського суду з прав людини з проханням скасувати заборону на вивішування розп’ять у школах.

У листопаді 2009 року Страсбурзький суд задовольнив позов матері двох дітей Соіле Лаутсі, яка вимагала прибрати зі шкільних приміщень зображення розіп’ятого Ісуса Христа. Тоді суддівська колегія ЄСПЛ постановила, що розміщення релігійних символів у навчальних класах “порушує права батьків на виховання дітей відповідно до їх переконань і може емоційно впливати на тих, хто практикує інші віросповідання чи є атеїстами”.

У свою чергу, уряд Італії негайно подав апеляцію до Великої палати ЄСПЛ. Про свою підтримку Італії заявили багато континентальних держав. Третіми сторонами виступають Вірменія, Болгарія, Кіпр, Греція, Литва, Мальта, Росія і Сан-Марино.

У разі, якщо Італія зазнає поразки в суді, заборона на вивішування розп’ять у школах може поширитися і на інші країни Євросоюзу, зазначає Бі-бі-сі.

Закон про те, що розп’яття має бути у шкільних приміщеннях, було прийнято в Італії в 20-х роках минулого століття. У 1985 році християнство втратило статус державної релігії в Італії, проте закон продовжував діяти.

Нагадаємо, у травні в Берліні Вищий адміністративний суд заборонив школяреві-мусульманину молитися на перервах.

http://ua.korrespondent.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Редактор «Української газети» в Італії стала членом НСЖ України

Нові реквізити для отримання субсидій на сім’ю