in

Василь Матвійчук – переможець міжнародного марафону!

Українець Василь Матвійчук виграв 22-ий марафон Memorial Enzo Ferrari, зі стартом в містечку Маранелло фінішем в Капрі

У престижних змаганнях Memorial Enzo Ferrari приймав участь хмельницький динамівець майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, учасник 29-х олімпійських Ігор в Пекіні, прапорщик спортивної команди СБУ Василь Матвійчук, який з результатом 2 години 11 хвилин та 44 секунди першим здолав цю найважчу дистанцію та випередив свого найближчого переслідувача на 13 секунд.

Для Матвійчука, який живе і тренується саме в північній Італії, така перемога стала першою в кар’єрі. Результат українця – 2:11:44 більше хвилини не дотягує до його особистого рекорду – 2:10:36, встановленого в 2008 році в Турині.

На позначці 5 км група лідерів чоловічого марафону показала час 15:15, 10 км – 30:53, 15 км – 46:22. На половині дистанції група у складі п’яти лідерів показала час – 1:05:27, після чого зійшов один з пейсмейкерів – Талем. На позначці 30 км (1:32:42) зійшов другий пейсмейкер – Тарагон і Матвійчук залишився один, оскільки вже вигравав у найближчого переслідувача – Коріра 13сек. Надалі українець тільки збільшував свою перевагу і фінішував з солідним відривом від найближчого переслідувача – Коріра.

“Я дуже щасливий, що переміг сьогодні, але я чекав від себе результату близько 2:10” – сказав Матвійчук після фінішу.
“До 37-го км я все ще міг побити мій особистий рекорд, але під час другої половини дистанції було дуже спекотно, що мені і завадило зробити це”.

Так само Матвійчук зазначив, що саме в Капрі він пробіг свій перший в кар’єрі марафон в 2005 році, пише runners.ru.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

МЗС створило фонд для вирішення проблем українців за кордоном

Через 10 років Президентом України буде людина, яку контролюватимуть емігранти, – соціолог