in

Вибори до ВР в Італії

   Загалом в Італії зареєстровано понад 25 тиисяч українських виборців, та на дільницю прийшло лише 23 відсотки

Українські виборці в Італії на виборах до Верховної Ради проявили нижчу активність , ніж на це можна було сподіватися.

За оцінками місцевих спостергіачів, на голосування прийшли значно менше людей, порівняно з виборами до парламенту 2012 року. На чотирьох дільницях у Мілані, Римі та Неаполі вибори проходили без конфліктів і скарг виборців.

У Римі волонтери були майже без роботи і нарікали на політичну пасивність співвітчизників. Приїздили кілька автобусів з інших міст, які доставили організовані групи 30-40 осіб. За словами організаторів, автобусів могло бути й більше, але люди на місцях просто не були зацікавлені у поїздці на вибори до Риму.

Таку пасивність пояснюють, зокрема тим, що виборці розгублені у великій кількості партій, розповіли Радіо Свобода виборці в Римі.

Ті, хто прийшов голосувати, зазначають, що новий парламент передусім має думати про встановлення миру на Донбасі і боротися з корупцією.

На нинішніх парламентських виборах в Італії відкрили нову, четверту дільницю на території генерального консульства у Мілані. Це стало можливим після тривалих запитів громади та консульства до МЗС України.

Загалом в Італії зареєстровано понад 25 тиисяч українських виборців. За словами працівників виборчих дільниць, активність на парламентських виборах традиційно нижча, порівняно з виборами президента.  

В Італії офіційно проживає понад 250 тисяч українців. За неофіційною статистикою їх принаймні утричі більше.

http://www.radiosvoboda.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

ЦВК: вибори до Ради відбулися. В Італії явка склала 23%

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані