in

В Анконі проведуть майстер клас з петриківського розпису

Ажурний, графічний орнамент народився в селі Петриківка Дніпропетровської області, 22 травня майстер клас цього давнього мистецтва пройде в регіоні Марке (Італія).

 

В минулому розвивався як настінний розпис та декор побутових предметів, сьогодні широко використовується в художній промисловості, книжковій графіці, оформленні та багатьох інших сферах.

Петриківський розпис базується на уважному вивченні реальних форм місцевої флори і відтворенні на цій основі фантастичних, неіснуючих в природі форм квітів (наприклад «цибульки» або «кучерявки»). Широко використовуються в петриківці мотиви садових (георгіни, айстри, тюльпани, рози) та лугових (ромашки, васильки) квітів та ягід – калини, клубники, винограда. Характерно також зображення акантового листка, що називається «папоротником», бутонів і перистого ажурного листя. Схожі мотиви можна зустріти і на речах, що колись належали запоріжським козакам.

За сприянням C U M – Comunità Ucraina Marche у м. Анкона буде проведено майстер-клас з петриківського розпису, в якому прийматимуть участь батьки та дітки Гуртка Українознавства “Барви”.

Майстер-клас відбудеться в неділю 22 травня о 9:30, за адресою Via Ragnini 4, Ancona.

За додатковою інформацією звертайтеся на ФБ-сторінку події

____________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українців в Падові запрошують на благодійну вечерю “За столом з Україною”

Італійські вчені: пиво може захистити від хвороб серця