in

В базиліці святого Петра молилися за річницю Хрещення України

   З нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі 26 липня у Петровій базиліці Посольство України при Святому Престолі (за підтримки УГКЦ в Італії) ініціювало молебень до святого рівноапостольного князя Володимира, хранителя Русі-України.

Українська церква тісно пов’язана із Святим Престолом, колискою християнства в Європі, завдяки Українській греко-католицькій церкві, а також офіційним дипломатичним стосункам.

Як символ єднання Ватикану із Руськими землями у базиліці святого Петра 25 років тому, з нагоди 1000-літнього ювілею хрещення Київської Русі, встановлено мозаїчний образ Миколи Пуссена “Мучеництво святого Еразма”, а по боках – круглі медальйони з зображеннями рівноапостольних Володимира та Ольги, які принесли віру Христову в українську землю. Значимо, що на ризах святого Володимира викладено тризуб – національний герб України, спадкове геральдичне знамено нащадків Володимира Великого.

З нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі 26 липня у Петровій базиліці Посольство України при Святому Престолі (за підтримки УГКЦ в Італії) ініціювало молебень до святого рівноапостольного князя Володимира, хранителя Русі-України. Урочисте богослужіння очолив апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії владика Діонісій (Ляхович).

У заході взяли участь Посол України в Ватикані Тетяна Іжевська, дипломати посольства, пасторальний координатор для українських іммігрантів в Італії о. Марко Семеген, інші українські священнослужителі, сестри-служебниці Непорочної Діви Марії, представники української громади та ЗМІ, зокрема Ватиканського Радіо та «Української газети» в Італії тощо.

Звертаючись до присутніх, владика Діонісій відзначив величезне історичне значення хрещення Київської Русі, що символізувало духовне єднання та приналежність України до сім’ї європейських християнських народів.
Наприкінці богослужіння біля вівтаря святого Еразми було урочисто запалено символічну свічку.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчанство – це вже як спорт, як рулетка?

10-11 серпня Фестиваль «НА МЕЖІ ТИСЯЧОЛІТЬ – ПІДГОРЕЦЬКИЙ ЗАМОК» запрошує до Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай»