in

До Ватиканської бібліотеки передано Пересопницьке Євангеліє

У Ватикані відбулася церемонія передачі факсимільного видання Пересопницького Євангелія до Ватиканської апостольської бібліотеки.

Приймаючи дарунок від України, Префект Ватиканської бібліотеки Чезаре Пазіні висловив вдячність усім, хто доклався до виготовлення цього унікального видання, та наголосив, що Пересопницьке Євангеліє займе достойне місце у колекції манускриптів бібліотеки, де з ним зможуть працювати численні науковці з усього світу.

Захід проходив за організаційної підтримки Посольства України у Ватикані. Перевидання Пересопниці та, зокрема, виготовлення примірника, який передано до Ватиканської бібліотеки, було здійснено Видавничим домом «АДЕФ-Україна» за благодійної підтримки Й.Бучинського.

Ватиканська апостольська бібліотека заснована у 1475 р. і є однією з найстаріших у світі. Фонди бібліотеки налічують понад 1,3 млн. друкованих видань і близько 100 тисяч рукописів. Таким чином, колекція древніх манускриптів Ватиканської бібліотеки є однією з найбільших у світі і за своєю чисельністю може хіба що порівнюватися з рукописними зібраннями Британської бібліотеки та Національної бібліотеки Франції.

http://www.mfa.gov.ua/vatican

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Протест ФЕМЕН у Ватикані 2 (ВІДЕО)

Запрошуємо на Українське Різдво у Ватикані